Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaande velden in en ontvang nieuws van Bureau BALANS.

Praktische informatie


De tocht en het wandelen

De tocht naar de kloosters in Roemenië duurt 8 dagen (van zondag tot zondag).
In het bergachtige landschap in de uitlopers van de Karpaten in de provincie Moldavië in het Noord-Oosten van Roemenië, wandelen we in een meditatieve sfeer naar de kloosters. We overnachten in verschillende kloosters en in 1 herberg. De bagage wordt tussentijds vervoerd.
Per dag wandelen we tussen de 3 en 6 uur (ca. 6 - 16 km) in een rustig tempo met regelmatig (om de 1,5 á 2 uur) een pauze. Het landschap is glooiend, afgewisseld met steile hellingen. De hoogteverschillen tijdens het wandelen zijn 200 - 300 meter, soms over een korte afstand. De tocht voert door bossen, valleien en weilanden, over bospaden en onverharde wegen. U moet een vooral goede conditie hebben en wandelervaring.

Kosten
De kleine groep (max. 8 personen) en de begeleiding door een Nederlandse en een Roemeense gids maken dat deze tocht een rustig karakter heeft.
De investering in deze 8-daagse pelgrimstocht is 985,= euro. In dit bedrag zitten alle kosten voor accommodatie en maaltijden in Iasi en in de kloosters (de kloosters ontvangen een normale vergoeding voor ons verblijf), vervoer binnen Roemenië (met een minibus voor de eigen groep), toegang tot de kloostermusea en de begeleiding door Elisabeth Brouwer en de Roemeense tolk.
Voor de vlucht Amsterdam - Iasi komt er nog ca. 370,= euro bij. Helaas is er geen goedkope vlucht naar Iasi waarbij we op tijd in het klooster aankomen.

Accommodatie in de kloosters
We overnachten in drie kloosters en een herberg. De voorzieningen zijn eenvoudig.
U heeft op 1 nacht na, een kamer voor u alleen. Het eten is vegetarisch, biologisch, soms vis en op enkele dagen zonder melkproducten. Veel eten wordt in de kloosters verbouwd en zelf bereid, zoals groente, eigen gebakken brood, mamaliga (polenta), zarcusca, kaas.

           

Deelnemers
Deze tocht is een individuele reis, met een aantal reisgenoten.
De meeste deelnemers gaan dan ook alleen mee.
Per tocht kan 1 echtpaar of een stel vriendinnen/vrienden mee.
Uw reisgenoten komen uit allerlei sectoren en beroepen, zijn vaak HBO(+)-opgeleid en variërend in leeftijd, zo tussen de 45 en de 75 jaar.
Regelmatig gaan mensen mee tijdens hun sabbatical of op een keerpunt in hun leven.

Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen.

Voorbereidende bijeenkomst
Ongeveer 2 - 3 weken voor de tocht is er in Utrecht een bijeenkomst ter voorbereiding op de tocht, en om met elkaar kennis te maken. Bij inschrijving ontvangt u nadere informatie over deze voorbereidende bijeenkomst.

Vaccinaties zijn niet verplicht. De GGD beveelt DTP en hepatitis A aan.

 

BUREAU BALANS  ELISABETH J. BROUWER  T 06 293 533 11  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.