Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaande velden in en ontvang nieuws van Bureau BALANS.

Wie zijn wij

Bureau BALANS

De activiteiten van Bureau BALANS zijn erop gericht om ruimte te scheppen voor mensen om zichzelf, het geheim van het bestaan, het goddelijke mysterie en de ander te kunnen ontmoeten. Ruimte om stil te staan, stil te worden, te verwonderen en (weer) in contact te komen met je bron. Je bron is tevens je bestemming. Vanuit je bron (weer) in balans verder te gaan op je weg in het leven.

Die ruimte ontstaat tijdens de pelgrimstochten, de retraites en de activiteiten van Spiegels voor de ziel.
De pelgrimstochten en retraites in België zijn met open inschrijving. De retraites in Nederland
zijn voor management teams.
Stilte krijgt een steeds belangrijkere plaats. Zeker ook na het onderzoek van Elisabeth Brouwer naar de stilte waarvoor zij 14 mensen interviewde. Dit resulteerde in de Masterthesis: 'Stilte op je levensweg'.

Elisabeth Brouwer
Elisabeth studeerde eerst biologie in Utrecht en later  religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en sloot deze studie in 2012 af met de Master geestelijke begeleiding.
Sinds 2004 begeleidt zij op inspirerende wijze de pelgrimstochten en retraites in Roemenië, België en Nederland.

In haar laatste baan als adviseur en projectleider psychische en emotionele belasting in het UMC Utrecht, ontdekte ze dat bezieling, betekenis geven en aandacht belangrijke waarden zijn om betrokken te kunnen blijven bij wat je doet, zowel in je werk als in je leven. Daarvoor is reflectie en stilte nodig.

In 2003 heeft ze Bureau BALANS opgericht. Een retraite in een klooster in Nederland maakte het verlangen wakker om het kloosterleven te ontdekken en er van te leren. Dit resulteerde in de pelgrimstochten en retraites in kloosters. Zowel voor particulieren als voor bedrijven.
De laatste jaren heeft dit zich verbreed naar 'Spiegels voor de ziel'.
Activiteiten waarin kunst de zintuigen wakker maakt, waardoor er openheid ontstaat voor zingeving en een verbinding tussen de innerlijke en de uiterlijke wereld.

De kloosters in Roemenië hebben haar hart gestolen vanwege: de gastvrijheid van de monniken en nonnen, de mystiek, de schoonheid van de Byzantijnse schilderingen, de ikonen, de bloemen en de ligging in de natuur.
Als bioloog geniet ze elke tocht weer van de prachtige natuur en de ongerepte, soms mystieke, bossen waarin deze kloosters gelegen zijn.

De benadering van Elisabeth kenmerkt zich door respect voor het kloosterleven en voor het heilige en mystieke van het leven. Ze wordt daarin geïnspireerd door de diverse wereldreligies, spirituele stromingen en levensbeschouwingen. Ze maakt in haar werk gebruik van inspirerende teksten van o.a. Anselm Grün, Thich Nath Hahn en Oriah Mountain Dreamer. Haar studie Religiestudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft dit verder verdiept. Haar opleiding tot geestelijk begeleider heeft ook de begeleiding van de deelnemers een nieuwe impuls gegeven. Tijdens haar studie is ook Meister Eckhart, een mysticus uit de Middeleeuwen, een belangrijke inspiratiebron geworden

Centraal in haar werk staan kwaliteit, professionaliteit, aandacht, betrokkenheid en schoonheid.

Cosmin Brinza en Valentin Toc
De pelgrimstochten in Roemenië begeleidt ze afwisselend met Cosmin Brinza of Valentin Toc. Valentin studeerde Theologie en Human resources en heeft in beiden een master behaald. Cosmin voltooide de bachelor PR en Communicatie en studeert nu Theologie. Vanuit die achtergrond kunnen zij alle vragen beantwoorden die met de oosters-orthodoxe religie in de kloosters te maken hebben. Beiden spreken goed Engels en voelen zich nauw betrokken bij de deelnemers aan de tochten.

Ari van Buuren
De retraites in België begeleidt ze samen met Ari van Buuren.
Ari van Buuren is theoloog, gestalttherapeut, en consulent voor rouwverwerking. Hij schreef het boek ‘De passie van leven, liefde en dood’.
Zijn warme belangstelling voor mensen draagt bij aan een sfeer van openheid en respect tijdens de retraites.Tim Stevens
De management retraites begeleidt zij samen met Tim Stevens.

Tim heeft  ruim 25 jaar ervaring als (interim)manager, adviseur en coach. Hij begeleidt bestuurders, directeuren en management- teams in hun ontwikkeling om zelf hun toekomst vorm te geven.

Zijn begeleiding is gericht op het versterken van autonomie en op verbetering van performance en samenwerking.

 
BUREAU BALANS  ELISABETH J. BROUWER  T 06 293 533 11  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.