Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaande velden in en ontvang nieuws van Bureau BALANS.

Wie zijn wij

Bureau BALANS

De activiteiten van Bureau BALANS zijn erop gericht om ruimte te scheppen voor mensen om zichzelf, het geheim van het bestaan, en de ander te kunnen ontmoeten. Ruimte om stil te staan, stil te worden, te verwonderen en (weer) in contact te komen met je bron. Je bron is tevens je bestemming. Om vanuit je bron (weer) in balans verder gaan op je weg in het leven.

Die ruimte ontstaat tijdens de pelgrimstochten, de retraites en de begeleiding in coaching en training.

In de pelgrimstochten en retraites krijgt stilte een steeds belangrijkere plaats. Zeker ook na het onderzoek van Elisabeth Brouwer naar de stilte waarvoor zij 14 mensen interviewde. Dit resulteerde in de Masterthesis: 'Stilte op je levensweg'.

Elisabeth Brouwer
Elisabeth studeerde eerst Biologie in Utrecht en later  Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze studie sloot ze in 2012 af met de Master geestelijke begeleiding.

De verbinding tussen innerlijk en uiterlijk heeft ze gemaakt met de opleiding Kleding als Taal.


In 2003 heeft ze Bureau BALANS opgericht. Een retraite in een klooster in Nederland maakte het verlangen wakker om het kloosterleven te ontdekken en er van te leren. Dit resulteerde in de pelgrimstochten en retraites in kloosters.
De kloosters in Roemenië hebben haar hart gestolen vanwege: de gastvrijheid van de monniken en nonnen, de mystiek, de schoonheid van de Byzantijnse schilderingen, de ikonen, de bloemen en de ligging in de natuur.
Als bioloog geniet ze elke tocht weer van de prachtige natuur en de ongerepte, soms mystieke, bossen waarin deze kloosters gelegen zijn.
Sinds 2004 begeleidt zij op inspirerende wijze de pelgrimstochten en retraites in Roemenië en België.

Vanaf 2016 begeleidt ze vrouwen naar werk met zin, zowel individueel als in trainingen. Het unieke aan deze trajecten is dat de innerlijke groei en ontwikkeling ook uiterlijk zichtbaar worden gemaakt met een persoonlijk kledingadvies.

De benadering van Elisabeth kenmerkt zich door respect voor het kloosterleven en voor het heilige en mystieke van het leven. Ze wordt daarin geïnspireerd door de diverse wereldreligies, spirituele stromingen en levensbeschouwingen. Ze maakt in haar werk gebruik van inspirerende teksten van o.a. Anselm Grün, Thich Nath Hahn en Oriah Mountain Dreamer.

Centraal in haar werk staan kwaliteit, professionaliteit, veelzijdigheid, aandacht, en schoonheid.

Eugen Iavorschi
De pelgrimstochten in Roemenië begeleidt ze samen met Eugen, een Roemeen die zowel de kloosters als de deelnemers in de groep een warm hart toedraagt. Zijn aanwezigheid maakt het mogelijk dat ieder in zijn eigen tempo kan lopen, en dat we gesprekken kunnen hebben met monniken die geen Engels kunnen. 
 

 BUREAU BALANS  ELISABETH J. BROUWER  T 06 293 533 11  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.