STO Garant

Garantie geregeld | STO Garant
De pelgrimstocht is een pakketreis in de zin van de Richtlijn Pakketreizen (EU) 2015/2302. Hierdoor kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden.
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Bureau BALANS gebruik van STO Garant voor alle pakketreizen.
STO Garant is een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Het is een derdengeldenregeling die uw betaling waarborgt tot na afloop van uw boeking. Als reiziger betaalt u het boekingsbedrag niet aan Bureau BALANS, maar aan de derdengeldenrekening van de Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze Stichting Derdengelden verwerkt alle betalingen voor STO Garant.
De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan Bureau BALANS.
Mocht Bureau BALANS voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen.
Hiermee heeft Bureau BALANS zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant.
Wanneer diensten door insolventie van Bureau BALANS niet worden verleend, kunnen reizigers contact opnemen met STO Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +31 (0)85 13 02 943.

Procedure betaling
Om deze garantie te kunnen realiseren maakt STO Garant gebruik van de derdengeldenregeling van Certo Escrow B.V. (Certo Escrow). Als reiziger betaalt u de reissom daarom niet aan Bureau BALANS maar betaalt u deze aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Certow Escrow, een bij de Nederlandsche Bank geregistreerde betaaldienstverlener, beheert deze stichting.
Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow.
Op de factuur die u ontvangt staat vermeld op welk rekeningnummer het bedrag overgemaakt dient de worden. Deze procedure maakt deel uit van de verplichte garantiestelling.
De dag na afloop van uw boeking wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven van de derdengeldenrekening aan Bureau BALANS.
Mocht Bureau BALANS voor het einde van uw boeking in een faillissement of surseance van betaling terechtkomen dan wordt uw boekingsbedrag vrijgegeven aan Stichting Take Over (STO). STO zal er dan, afhankelijk van de situatie, voor zorgen dat u uw boekingsbedrag terugkrijgt, uw boeking kunt vervolgen of naar het eindpunt van uw boeking kunt reizen. Hiermee heeft Bureau BALANS zich van bescherming bij insolventie voorzien bij STO Garant.

Meer infomatie
Meer informatie over STO garant is te vinden op de de website van STO-garant