Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaande velden in en ontvang nieuws van Bureau BALANS.

Retraite

Waarom een retraite?
Het verlangen naar rust en stilte is groeiende. Steeds meer mensen hebben behoefte stil te staan bij wat hun beweegt, zich te bezinnen op wat er gebeurd is hun leven, wat ze meegemaakt hebben of juist tijd te hebben om even stil te staan en zich voor te bereiden op een nieuwe fase in hun leven.

Retraite staat voor terugtrekken. Even loskomen van de drukte en hectiek van alledag. Je lichaam en hoofd tot rust laten komen, zodat je weer contact kunt maken met je hart en je ziel.
Even stilstaan, stil worden en luisteren naar je innerlijke stem en zo bij een diepere laag kunnen komen.
Een retraite gaat uit van de helende kracht van stilte en inkeer.
In een retraite kun je je oefenen in de overgave aan wat er is. Door de overgave aan de stilte kan er ruimte komen voor je diepste verlangens, voor contact met je inspiratiebronnen.
Voor overgave is mededogen nodig. Met jezelf en met de ander.
Locatie
In de oudheid trokken mensen zich regelmatig enige tijd terug in de stilte van de woestijn of in grotten in de bergen. Zo ontstond het begrip heremiet of kluizenaar. Na verloop van tijd ontstonden kloosters.
De retraites van Bureau BALANS zijn ook in kloosters. Inspirerende plekken waar nog rust en stilte heerst, prachtig gelegen in de natuur. De stilte en het vaste ritme in een klooster geven ruimte en structuur aan de dag.
Programma
Binnen die structuur is er ruimte voor stilte, meditatie, wandelingen, luisteren naar muziek, oefeningen rond het thema en uitwisseling met 'tochtgenoten' of een gesprek met een van de begeleiders.
De programmering is zo dat er ruimte is om vieringen van de monniken in het klooster bij te wonen.

Schuilt er in ieder van ons ook niet een moderne monnik of non? Op zoek naar innerlijke rust, naar de verbinding met de ziel en het verlangen je laten raken door het goddelijke, dat ook in ieder van ons is.

 Klik hieronder voor meer informatie over de retraite in Chevetogne - België, met als thema:

 Innerlijk weten, wijsheid: de weg naar je bron

 

 

 

BUREAU BALANS  ELISABETH J. BROUWER  T 06 293 533 11  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.