Op de hoogte blijven?

Vul dan onderstaande velden in en ontvang nieuws van Bureau BALANS.

Retraite klooster Belgie

In het klooster van Chevetogne - België

Data 2019
20 t/m 23 februari   of t/m zondag 24 februari - VOL

9 t/m 12  oktober   of t/m zondag 13 oktober

Het is mogelijk het verblijf individueel te verlengen tot zondag na de lunch.

Waarom een retraite?
Het verlangen naar rust en stilte is groeiende. Steeds meer mensen hebben behoefte om stil te staan bij wat hun beweegt, zich te bezinnen op wat er gebeurd is in hun leven, wat ze meegemaakt hebben.  Of willen juist even stil te staan en zich voorbereiden op een nieuwe fase in hun leven.
Een retraite gaat uit van de helende kracht van stilte en inkeer, en delen met elkaar.
In een retraite kun je je oefenen in de overgave aan wat er is. Door de overgave aan de stilte, maar ook tijdens de vieringen, kan er ruimte komen voor je diepste verlangens, voor contact met je inspiratiebronnen, voor nieuwe energie. Kunnen er antwoorden komen op vragen, of juist zijn met wat er is.

Thema: Innerlijke weten
Vrouwe Wijsheid danst op aarde zoals in de hemel......
Het thema van deze retraite is Innerlijke weten, op zoek naar je bron. Om contact te maken met je innerlijke weten is luisteren van groot belang. Echt luisteren vraagt om stilte en aandacht. Verinnerlijking is een proces, een beweging, naar binnen en ook weer naar buiten.

Albert Einstein zei: The intuitive mind is a sacred gift, the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Programma
Het programma is afgestemd op het ritme in het klooster.
Elke dag, in 1 dagdeel, verkennen we gezamenlijk, het thema, met meditatie, oefeningen, een verhaal, wandelend en schrijvend. De ochtend/middag is voor stilte, reflectie, een wandeling in de natuur of het lopen van het labyrint. Dan is er ook de mogelijkheid tot een gesprek met een begeleider. De avond wordt afgesloten met de completen in het klooster.
Het programma begint op de dag van aankomst om 15.00 uur (vanaf 14.00 uur kun je terecht op je kamer) en eindigt op de laatste retraitedag, zaterdag, om 15.00 uur.

Begeleiding
De retraite wordt begeleid door Elisabeth Brouwer, eigenaar van Bureau BALANS, samen met Caroline Cazemier.
Elisabeth studeerde biologie en religiewetenschappen, en is geestelijk begeleider.
Sinds 2004 begeleidt zij pelgrimstochten en retraites. Sinds 2006 werkt zij als trainer & coach op het gebied van zingeving en waarden in het werk.

Kosten
De kosten voor deze retraite zijn € 395,=.
Dit is incl. overnachtingen (in een 1-persoonskamer), maaltijden en de begeleiding,
en excl. reiskosten.
Extra opties
Verlenging
van het verblijf tot zondag na de lunch kost € 55,= extra.
Verblijf in een kamer met eigen douche/WC kan tegen een meerprijs
van € 20,= per persoon, per nacht. (Er zijn een beperkt aantal van deze kamers beschikbaar).

Kunt u vanuit uw bedrijf aan deze retraite deelnemen, dan is de prijs excl. 21% BTW.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen.
Klik hier voor het digitale inschrijfformulier.

Je kunt ook een inschrijfformulier aanvragen bij Bureau BALANS.
Dat kan telefonisch via 06 - 2935 3311 of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met vermelding van adres en telefoonnummer
Het wordt dan per post toegestuurd.

Annulering
Bij annulering gelden de annuleringsvoorwaarden van Bureau BALANS

Het klooster
De retraite is in het klooster in Chevetogne, in de Belgische Ardennen.
Dit bijzondere Benedictijnse klooster is begin vorige eeuw gesticht door Dom Lambert Beauduin. Door zijn ontmoeting met het christelijke oosten en de oosters-orthodoxe religie werd hij zich bewust van de scheiding van de kerken. Dit zette hem aan om te werken aan de stichting van een klooster dat aan de christelijke eenheid gewijd moest zijn.

Het klooster met de Byzantijnse kerk

Om bij te dragen aan de christelijke eenheid heeft het klooster zowel een Byzantijnse als een Latijnse kerk. Het 'organisatorische' onderscheid tussen de vieringen volgens de  Byzantijnse' en de 'Latijnse' rite betekent echter niet dat de liturgische vieringen gescheiden plaatsvinden. Beide groepen nemen deel aan elkaars vieringen waardoor de eenheid tussen beide liturgische tradities wordt benadrukt.


De monniken van Chevetogne bidden, werken en ontvangen gasten met in hun hart het gebed van Christus voor zijn lijden: ‘Dat zij allen één mogen zijn’
Alle monniken zijn katholieke benedictijnen. Ongeveer de helft van de monniken leeft en viert de liturgie, volgens de Byzantijnse ritus; het andere deel volgt de Latijnse ritus.

Het koor van de monniken vormt een belangrijk onderdeel van de vieringen.
Van de vieringen volgens de Byzantijnse rite zijn diverse prachtige CD's gemaakt.

Zingende monniken in de kapel van de Byzantijnse kerk

Website van het klooster:
Monastere Chevetogne


 

BUREAU BALANS  ELISABETH J. BROUWER  T 06 293 533 11  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.